menu

Červená vína

Červená vína

Jako červená se označují vína, která mají červenou barvu s různými odstíny světlosti a která jsou vyrobená z modrých odrůd vinné révy. 

Podle zbytkového cukru rozlišujeme červená vína na suchá, polosuchá, polosladká nebo sladká

Velkým trendem je nyní celkový přístup vinaře k výrobě vína. U nás v The Vinotéce rozlišujeme vína na naturální (vyrobená prapůvodními postupy) a moderní. Za naturálními víny hledejte více přírodu, za těmi moderními zase spíše člověka

Červená vína dále rozlišujeme dle způsobu zrání na ta, která zrála v nerezových sudech, v dřevěných sudech (například typu barrique) nebo v hliněných nádobách

Teplota podávání červeného vína se pohybuje v rozmezí 12 – 18 °C

Červená vína doporučujeme párovat s chuťově výraznějšími pokrmy, jako je červené maso, zvěřina nebo vyzrálé sýry. Je to ale velmi individuální a hlavní jsou osobní preference. 

Nejoblíbenější odrůdy červených vín v naší nabídce: Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Pinot Noir, Primitivo, Modrý Portugal.

Řadit dle

Cukernatost

Odrůda

Vinařství

Zobrazuji všech 11 výsledků

Nejprodávanější

Welcome to The Vinotéka!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
11
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu