menu

Červená vína

Červená vína

Jako červená se označují vína, která mají červenou barvu s různými odstíny světlosti a která jsou vyrobená z modrých odrůd vinné révy. 

Podle zbytkového cukru rozlišujeme červená vína na suchá, polosuchá, polosladká nebo sladká

Velkým trendem je nyní celkový přístup vinaře k výrobě vína. U nás v The Vinotéce rozlišujeme vína na naturální (vyrobená prapůvodními postupy) a moderní. Za naturálními víny hledejte více přírodu, za těmi moderními zase spíše člověka

Červená vína dále rozlišujeme dle způsobu zrání na ta, která zrála v nerezových sudech, v dřevěných sudech (například typu barrique) nebo v hliněných nádobách

Teplota podávání červeného vína se pohybuje v rozmezí 12 – 18 °C

Červená vína doporučujeme párovat s chuťově výraznějšími pokrmy, jako je červené maso, zvěřina nebo vyzrálé sýry. Je to ale velmi individuální a hlavní jsou osobní preference. 

Nejoblíbenější odrůdy červených vín v naší nabídce: Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Pinot Noir, Primitivo, Modrý Portugal.

Řadit dle

Cukernatost

Odrůda

Vinařství

Zobrazuji všech 9 výsledků

Nejprodávanější

Welcome to The Vinotéka!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
9
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu