menu

Oranžová vína

Oranžová vína

Oranžová vína, neboli “oranžády”,  jsou vína tmavě žluté až oranžové barvy. Vyrábí se primárně z bílých odrůd, a to tak, že mošt po vylisování stráví nějaký čas ve společnosti slupek a nebere z nich více barvy a aroma. Tomuto procesu se říká macerace

Oranžová vína se vyznačují intenzivnějšími vůněmi a chutěmi. V jejich vůni se často objevují tóny sušeného ovoce, květin, oříšků a především pomerančů. Chuť je plná a nezvyklá. 

Oranžová vína dále rozlišujeme dle způsobu zrání na ta, která zrála v nerezových sudech, v dřevěných sudech nebo v hliněných nádobách

Velkým trendem je nyní celkový přístup vinaře k výrobě vína. U nás v The Vinotéce rozlišujeme vína na naturální (vyrobená prapůvodními postupy) a moderní. Za naturálními víny hledejte více přírodu, za těmi moderními zase spíše člověka

Teplota podávání oranžového vína se pohybuje v rozmezí 10 – 13 °C

Oranžová vína doporučujeme párovat s krémovými sýry, sušenou šunkou nebo francouzskou paštikou. 

Nejoblíbenější odrůdy růžových vín v naší nabídce: Tramín červený, Veltlínské zelené, Sauvignon.

Řadit dle

Cukernatost

Odrůda

Vinařství

Zobrazuji všech 6 výsledků

Nejprodávanější

Welcome to The Vinotéka!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
6
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu